top of page
Ara
  • Yazarın fotoÄŸrafıInteriumdesign Murat Sivaci

ÇATALCANIN KALBİNİ TASARLAMAK

Çatalcanın merkezinde Millet bahçesi ve meydanın tam önünde beldenin biricik ticaret ve yaşam merkezi binası tasarlanma aşamasındadır. Çatalca Belediyesi vizyon sahibi Belediye Başkanı Mesut Üner'in ve ekibinin önemli icraatlarından biri olarak hayata geçirilmesi planlanmaktadır. Yapılan bir çok çalışmalar ile belde uzun zamandır beklenen birbirinden değerli dinamik projelere kavuşmak üzeredir. Belediye yeni bir anlayışla kolları sıvamış durumdadır ve liyakat usul gözetilerek işin doğru takım arkadaşlara ve kurmaylara verilmesiyle Çatalca sakinleri için kamu yararı ve maksimum fayda hedeflenmektedir.


Özellikle tasarımcıların en taktir ettiği Başkanın kreatif projelerin oluşmasındaki istikrarlı idealist yaklaşımı tasarımın oluşturulma aşamasında oldukça motive edici oldu. Tasarımları fikri açıdan oluştururken; beldenin tarihte koloniyalizm etkileri ile toplum kültürümüzün temeli olan Oba mimarisi temele oturtulup özden uzaklaşmayarak modernizm ve diğer güncel akımların bir sentezi elde edilmek istenmiştir.


Belde sakinleri ve ziyaretçilerin semtin merkez alandaki ihtiyaçlarını bir çözüm paket

halinde giderebildikleri (Alışverişbayan, market, sinema, toplantı, ofis, erkek, çocuk, aksesuar,ayakkabı,çanta,yeme-içme,gsm shop,bankamatik,anahtarcı,terzi,berber,kuaför vs...) gibi fonksiyonlarla bir multi çözüm getiren bir ticaret ve yaşam alanı oluşturulmuştur.


Tasarım Teması olarak bakarsak; Estetiğin bina boşluk ve doluluklarında , bina kaplamalarında ve mesh dokularda ve karşılaşılan her yüzeyde Iq barındıran mesajlar verilmiştir. Çalışmalar; Başkanın önderliğinde Belediyenin tüm departman unsurlarıyla birlikte beldeyi hak ettiği gelişme ivmesinin yakalayabilmesi için kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında eserler olarak değerlendirilmektedir..

Çatalca Halkına kalbinin attığı yerlerde uzun yıllar boyu hizmet vermesi dileğiyle...

8 görüntüleme0 yorum
bottom of page